Azonnali elérhetőség
Tel:
(70) 423 7655,
(70) 368 4641
Email:
geniusztradekft@gmail.com

Géniusz Trade - Szolgáltatások 

Javítóműhelyünkben bármilyen problémára megoldást találunk!

Szolgáltatások

 

-Autó-és teherautó javítás
-Autóalkatrész ellátás
-Műszaki vizsgáztatás
-Fékjavítás és futómű javítás
-Pótkocsi javítás
-Műszeres diagnosztika, autóvillamossági munkák

-Személy és teherautó részecskeszűrő (DPF.,FAP.,SRC.) tisztítás

 

Szolgáltatásainkkal kapcsolatos részletekért keressen fel minket elérhetőségeinken!

 

 

A teherautó kormánymű javítás elengedhetetlen a megbízható működéshez!

teherautó kormánymű javításMinden járműnél fontos, hogyha bármilyen kis jelet észlelünk a meghibásodásra, akkor mielőbb keressünk fel egy szervizt, mert idővel valószínűleg súlyosbodni fog a probléma. Ez hatványozottan igaz a tehergépjárművekre, amikkel nem ritkán hatalmas távolságokat tesznek meg a vezetőik, és bizony nagyon kellemetlen az ország másik végében a rakománnyal együtt lerobbanni. Fontos, hogy odafigyeljünk a  teherautó kormánymű javítására is, hiszen ez egy alapvető feltétele a megbízható működésnek.

 

Ha a szerkezet már elöregedett, esetleg több hiba is fennáll, akkor érdemes lehet megfontolni a teherautó kormánymű felújítását is. Az esetek többségében a hibák könnyen és gyorsan kijavíthatóak, ezért is nem érdemes sokáig halogatni a műveletet. Ha ehhez keres megbízható szervizt, a legjobb helyen jár, ugyanis cégünk nagy tapasztalattal és korrekt árakkal áll rendelkezésére! 

 

Ha kérdése van vagy szeretné beiktatni a teherautó kormánymű javítást, forduljon hozzánk bizalommal a honlapunkon megadott elérhetőségeinken!  

Az autóklíma töltést nem érdemes tovább halogatni!

autóklíma töltésEgyre jobban közeledünk a nyárhoz, melegszik az idő is. Lassan fel kell készülnünk a melegebb, néha forró napokra is. Érdemes már most gondoskodni nem csak az otthonunk megfelelő árnyékolásáról, hanem az autónk hűtéséről is. Célszerű minél előbb beiktatni az autóklíma töltést, hogy szükség esetén használatba lehessen venni a jármű légkondicionáló berendezését. 

 

Az autóklíma töltést és a készülék tisztítását a szezon előtt rövid határidővel lehet megcsináltatni, míg nyáron, a nagyobb érdeklődés miatt a határidő is megnövekszik. Aki előre gondolkozik, az elkerülheti ezt és sok bosszúságtól kímélheti meg magát. Cégünk az autóklíma töltést kedvező áron végzi, rövid idő alatt.

 

Amennyiben ránk bízza a feladatot, Ön felkészülten várhatja az idei első hőhullám megérkezését. 

Ön sem szereti az utolsó pillanatokban való kapkodást? Forduljon hozzánk bizalommal már most az autóklíma feltöltésével kapcsolatban! A részletekről érdeklődjön a megadott elérhetőségeink bármelyikén, szívesen válaszolunk minden kérdésére! 

Műszaki vizsga Tatabányához közel? Igen!

Sajnos nagyon sok olyan szolgáltatás van, amiért a fővárosba kell utazni, mert kisebb helyeken nem elérhető vagy csak jóval drágábban. Szerencsére a járművek műszaki vizsgáztatása nem tartozik ezek közé, hiszen cégünk Komárom-Esztergom megyében, Környén található, ahol kedvező feltételekkel várjuk az autótulajdonosokat a műszaki vizsgára

 

Környe Tatabányához közel található, így könnyen elérhetőek vagyunk a megye minden részéről. Vállaljuk, hogy a műszaki vizsga előtt átnézzük a járművet, és elvégezzük a szükséges javításokat, illetve kicseréljük az elöregedett alkatrészeket. Így a jármű felkészülten kezdheti meg a műszaki vizsgát, ami várhatóan sikeres is lesz. Cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik ezen a téren, ráadásul a vizsgáztatást rövid határidővel vállaljuk. 

 

Ha olyan céget keres, ami Komárom-Esztergom megyében vállal műszaki vizsgát, a legjobb helyen jár! Forduljon hozzánk bizalommal bővebb információért a megadott elérhetőségeinken! Munkatársaink szívesen válaszolnak minden kérdésére. 

Autó javítása tapasztalattal, szakértelemmel!

autó javításAz autó javítását nem érdemes olyan szerelőre bízni, akiről nem tudunk semmit, netán csak mostanában kezdte a szakmát, és még nem áll a rendelkezésére a kellő tapasztalat ahhoz, hogy biztosan megtalálja azokat a hibákat, amelyek miatt kénytelenek voltunk felkeresni egy műhelyt. Sok helyen ráadásul csak a markukat tartják, de az autóval nem törődnek, ami nem csak felesleges pénzkidobás, de akár veszélyes is lehet.

 

A megfelelő autószerelőt megtalálni azonban nem könnyű feladat, és sajnos igaz, hogy még manapság is szájról szájra terjed egy megbízható mester, vagy egy autójavító műhely híre. Ügyfélkörünk nagy része ugyanígy jutott el hozzánk, és szinte kivétel nélkül mindegyikük visszatér, amikor valami gondja akad az autójával. Önnek azonban nincs szüksége ismeretségre, ha egy megbízható vállalkozást keres, hiszen csak fel kell velünk vennie a kapcsolatot az autója meghibásodása esetén, és mi rövid időn belül orvosoljuk is a problémát!

 

Amennyiben autójavításra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

 

 

Műszaki vizsgáztatásra felkészülten? Lehetséges!

 

Minden autótulajdonos tudja, hogy a műszaki vizsgáztatásra szükség van. Ha valaki karbantartja és rendszeresen szervizelteti az autóját, akkor őt nagy meglepetések nem érhetik a vizsgán, azonban még így is érdemes egy kicsit előre felkészülni. Először is hasznos, ha már otthon is átnézzük a járművet, amennyire lehet, de legjobb, ha egy profi szerviz szakembereire bízzuk ezt a feladatot. Nézzük, mi mindent célszerű megnézni előzetesen!

 

Fontos az üvegek állapota. A szélvédő nem lehet repedt, maximum szakszerűen javított kavicsfelverődés engedélyezett. A sötétítő fóliákra külön szabály vonatkozik, de ha megbízható céggel tettette fel valaki, akkor nem lehet probléma. Fontos, hogy a műszaki vizsgáztatásnál minden világítóberendezés működjön és a búra se legyen repedt. A gumik állapotára is érdemes egy kis figyelmet fordítani, és a karosszérián is maximum kisebb sérülés lehet. A műszaki vizsgáztatásnál az autó belsejét is nézik: működjenek a műszerek, a duda, az ablaktörlő lapát, az ülések jól rögzüljenek és az övet is ellenőrizni kell. 

 

műszaki vizsgáztatást csak az előírásoknak megfelelő autóval érdemes megkezdeni. Ha szeretné magát szakértőkre bízni ezzel kapcsolatban, keressen fel minket

 

 

 

Korrekt műhely, jó autószerelő egy helyen!

autószerelő A jó autószerelő sajnos ritka, nem véletlen, hogy a járműtulajdonosok egymástól kérnek ajánlást megbízható szakemberre. Akinek pozitív tapasztalatai vannak egy autószerelő műhellyel kapcsolatban, annak a szavára adunk. Senki nem szívesen megy be egy ismeretlen műhelybe, amiről nem tud vagy nem hallott semmit.

 

Az autószerelőink tudására és munkájára büszkék vagyunk, nyugodt szívvel ajánljuk fel szolgáltatásainkat minden autó vagy teherautó tulajdonosának. A megbízható autószerelő szerintünk a következő tulajdonságokkal rendelkezik. Csak olyat ígér, amit be is tud tartani, a legjobb tudását és tapasztalatait felhasználva arra törekszik, hogy megtalálja a megoldást minden problémára. Karbantartás, javítás, csere, bármi jön, korrekt munkát végez, miközben nem a profitra törekszik, rejtett költségekkel és irreális árakkal várva az ügyfelet. Végül fontosak a határidők is, hiszen akinek autója van, az szeretné is használni, minél előbb.

 

A műhelyünk Ön előtt is nyitva áll, keressen minket elérhetőségeinken, ha kiváló autószerelőre van szüksége!

 

 

A futómű javítás télen sem elhanyagolható!

 

 futómű az egyik leginkább igénybe vett része a gépjárműveknek. Különböző behatások érik, ezért egy idő után nagyon nehéz lesz biztonságosan irányítani a járművet. Éppen ezért nem elhanyagolható a futómű javítás, különösen a téli időszakban.

 

A rossz futóművel rendelkező gépjármű vezetése kifejezetten veszélyes és fárasztó télen a csúszós utakon. Ebben az esetben menet közben folyamatosan korrigálni kell a kormányt, ilyen körülmények között pedig elég egy óvatlan pillanat, és máris megtörténik a baj. A futómű javítással ezeket a kellemetlen helyzeteket meg lehet előzni, így a járművezető nem kockáztathatja saját és mások testi épségét az utakon.

 

Amennyiben Ön is problémát észlel a futóművel kapcsolatban, mihamarabb bízza szakemberekre a helyreállítást! A futómű javítással kapcsolatban megbízható, minőségi, gyors szolgáltatást biztosítunk a bennünket felkereső ügyfeleknek. Ha felkeltettük érdeklődését, és ránk bízná a futómű javítást, lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken!

 

 

Készítse fel járművét a téli időszakra!

Mindegy, hogy teherautó, vagy személygépkocsi, a téli időszakban mindkettőnek nehezebb dolga van, és természetesen a sofőrnek is jobban oda kell figyelnie mind a vezetésre, mind a járművére. A téli időszakra való felkészülés azonban nem csupán a téli abroncsok felszereltetéséből áll, hanem ezen felül még számos teendő vár a tulajdonosokra.

 

A téli utak síkossága, a sózás korrozív hatása csak az érem egyik oldala, a másik pedig az, hogy ezeket hogyan képes kezelni az autó. Éppen ezért a téli időszakra való felkészülés egyik első lépése az kell legyen, hogy az elhasználódott autóalkatrészeket kicseréltetjük, majd – meghibásodás esetén – a futóművet javítjuk, hiszen ez biztosítja a megfelelő úttartást ebben az időszakban is. Ezek után műszeres diagnosztikával felderítjük az autó egyéb hibáit is, és ha ezek kijavításra kerültek, utolsó lépésként a klímarendszer tisztítása és esetleges töltése zárja a sort.

 

Ön is készítse fel járművét a téli időszakra, és ehhez válassza szervizünket! Ha kérdése lenne, vagy időpontot szeretne kérni, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

 

Modern műszeres diagnosztika autóvillamossági munkákhoz a gyorsabb hibafeltárásért

műszeres diagnosztika autóvillamossági munkákGond van a járműve elektronikai rendszerével? Szerencsére a korszerű technológiának köszönhetően ma már az ilyen jellegű hibákat is gyorsan fel lehet tárni és megjavítani. Autószerelő műhelyünk felszereléséből sem hiányozhat az a modern műszer, ami rövid idő alatt pontosan diagnosztizálja a hibát a járműben.

 

A műszeres diagnosztika autóvillamossági munkák esetében nélkülözhetetlen, mert felesleges szétszerelés nélkül teszi lehetővé a javítást. A probléma megállapítását követően csak ott kell bontani, szerelni, ahol valóban szükség van rá. A műszeres diagnosztika autóvillamossági munkákhoz nálunk is alapvető szolgáltatás, olyan alkatrészek vizsgálatában segít, mint a futómű, a fényszóró, a motor vagy a fék.

 

Keresse fel autószerelő műhelyünket bizalommal, ha gondja akadt az autójával, és vegye igénybe szolgáltatásainkat műszeres diagnosztikához, autóvillamossági munkákhoz! Időt spórolunk Önnek és kifogástalan állapotban adjuk vissza autóját!

 

 

Autósbolt és javítóműhely egy helyen!

autósboltunkat és javítóműhelyünketElromlott az autója, és szeretné biztos kezekben tudni? Forduljon hozzánk bizalommal! Cégünk nem csak a problémát hárítja el; mi autósbolt és javítóműhely is vagyunk, így több dologban is számíthat a segítségünkre!

 

Egy autósbolt és javítóműhely nem csak az autók javítását végzi el, de minden alkatrészt is biztosít, amire Önnek szüksége lehet. Nálunk utángyártott és új alkatrészeket is beszerezhet, emellett pedig minden egyéb autófelszerelést is kínálunk vásárlóinknak. Mindegy, hogy ablaktörlőt, szűrőket, gömbfejeket, lámpákat, légrugókat, vagy valamilyen vegyi árut szeretne vásárolni az autója részére, nálunk megtalálja, mi több, a beszerelést is megoldhatja, ha ránk bízza gépjárművét!

 

Válassza Ön is autósboltunkat és javítóműhelyünket az egyszerűbb problémamegoldásért, és garantáljuk, hogy nem fogja megbánni a döntését! Amennyiben kérdése lenne termékeinkről, szolgáltatásainkról, vagy szeretne időpontot kérni, akkor kérjük, hogy vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

 

 

Bízza ránk a pótkocsi javítást, amíg Ön szabadságon van!

pótkocsik javításaA pótkocsit a legtöbben a munkájukhoz használják, szerszámokat, berendezéseket szállítanak vele. Emiatt, amikor a pótkocsi javítására van szükség egy hiba miatt, az komoly kiesést jelent a munkából, így hát érdemes kiemelt figyelmet fordítani a karbantartásra folyamatosan. Erre nagyszerű alkalom például az az időszak, amikor Ön nyaral, és egyébként sem lenne rá szüksége!

 

Cégünk egyik fő tevékenysége a pótkocsik javítása. Idén még nem volt ideje ezzel a feladattal törődni? Bátran bízza ránk a szabadsága alatt! Ha ebben az időszakban végezzük a pótkocsi javítását, az nem jelent majd plusz kiesést a munkából. Mire Ön hazaér, egy kifogástalan állapotú pótkocsi várja majd szervizünkben! Szolgáltatásunkat rövid határidővel és kedvező áron végezzük.

 

Forduljon hozzánk bizalommal és bízza ránk magát a pótkocsi javításával kapcsolatban! Részletes tájékoztatásért keressen fel minket a honlapunkon megadott elérhetőségeink bármelyikén, kollégáink szívesen válaszolnak minden kérdésére!

 

 

Hosszú utazás előtt ne feledkezzen meg a fék- és futómű javításról!

Javában tombol a nyár, amikor sokan indulnak nyaralni, kirándulni, akár távoli helyekre is. Hazánkból ilyenkor népszerű úti cél például Olaszország és Horvátország, hiszen itt találhatóak hozzánk a legközelebb tengerpartok. Azonban ezeknek az utazásoknak nem szabad nekiindulni megfelelő felkészültség nélkül, például érdemes elvinni az autót szervizbe, és amennyiben szükséges, kicserélni a kopott alkatrészeket, valamint elvégeztetni a fék- és futómű javítást

 

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy amennyiben külföldön lerobban a kocsi, és haza kell vontatni, annak a költsége akár meghaladhatja az egész nyaralásét is. Ezért érdemes mindent megtenni annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, és az autó gond nélkül teljesítse az utat. Nézessük meg a motor, a kormánymű állapotát, valamint, ha szükséges, iktassuk be a fék- és futómű javítást is.

 

Amennyiben megbízható szervizt keres, ahol gondoskodnak autója megfelelő állapotáról, illetve a fék- és futómű javításról, a legjobb, ha hozzánk fordul! A részletekért vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Műszeres diagnosztika az autóvillamossági munkák megkönnyítéséhez

 

autóvillamossági munkákAz autók esetében a meghibásodások okának pontos feltárása roppant fontos. Ez különösen igaz az autóvillamossági munkákra, ugyanis, ha itt bármilyen pontatlanság történik, az komoly kihatással lehet a gépjármű élettartamára, használatára is. Szerencsére manapság nem jelent nehézséget megállapítani a hibák pontos okát, ugyanis az autóvillamossági munkák esetében kiváló segítséget nyújt a műszeres diagnosztika.

 

Korábban az autóvillamossági munkák rengeteg időt felemésztettek a műhelyekben. Ugyanis mire a szakemberek szétszerelték a gépjárművet, és megállapították a felmerülő hiba okát több nap, akár hét is eltelhetett, és nem is volt biztos, hogy a valódi problémaforrást találták meg. Ezzel szemben a műszeres diagnosztikával szinte azonnal és pontosan megállapítható, mi okozza a bajt az autó használatakor, így pedig sokkal könnyebb lesz a szakembereknek elvégezni az autóvillamossági munkálatokat.

 

Ahhoz, hogy az autóvillamossági munkákkal kapcsolatban mi is minőségi munkát tudjunk végezni, műszeres diagnosztikát használunk. Tapasztalja meg Ön is ennek előnyeit, vegye igénybe szolgáltatásunkat, ehhez pedig keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

 

Itt az ideje a gépjárműklíma tisztításának!

gépjárművek klímájának tisztításaMár csak néhány hét és itt a nyár. Érdemes erre az otthonunkat és az autónkat is felkészíteni, például gondoskodni a légkondicionáló javításáról. Sajnos sokan megfeledkeznek arról, hogy a gépjárművek klímája tisztításra szorul ilyenkor, és csak az otthoni berendezéssel foglalkoznak.

 

A gépjárművek klímájának tisztítása ugyanolyan fontos, hiszen rengeteg por és más szennyeződés telepedhet meg bennük. Aki nem foglalkozik a klímatisztítással, annak tüdejében ezek belélegzése komoly problémákat okozhat: allergiás tüneteket válthat ki, de hosszú távon asztma is kialakulhat miatta. Mivel a járműben sokkal kisebb területen oszlik el a levegő, ezért ezek a problémák sokkal előbb, és sokkal fokozottabban jelentkezhetnek.

 

A gépjárműklíma tisztításáról érdemes mielőbb gondoskodni, még az idei első bekapcsolás előtt! Ne halogassa tovább a feladatot, keressen fel minket még ma! Ha további információra lenne szüksége szolgáltatásainkkal kapcsolatban, bátran forduljon munkatársainkhoz!

 

Műszaki vizsgáztatás kedvező feltételekkel!

műszaki vizsgáztatás

Aki gépjármű-tulajdonos, annak vannak bizonyos kötelességei, melyeket, ha nem tart be, súlyos büntetésre számíthat; ide tartozik a jármű műszaki vizsgáztatása is. A műszaki vizsgáztatás új jármű esetén 4 évig érvényes, ennél idősebb autók esetében kétévente kell megismételni.

 

Természetesen, ha valami hibát észlelünk a jármű működése során, érdemes azzal kezdeni, hogy ezt megjavíttatjuk, azonban, ha alapvetően úgy gondoljuk, hogy az autó hibátlan, akkor is célszerű előbb átnézetni szakemberrel, mert lehetnek benne olyan hibák, amiket egy laikus nem vesz észre, viszont a műszaki vizsgáztatást emiatt elbukhatjuk. Cégünk vállalja a gépjármű átvizsgálását és a műszaki vizsgáztatást is; ha minket választ, egyszerre túl lehet mindkettőn!

 

Forduljon hozzánk bizalommal, ha műszaki vizsgáztatásra van szüksége; tapasztalt kollégáink rövid határidőn belül, kedvező áron állnak rendelkezésére! Ha kérdése van szolgáltatásainkkal kapcsolatban, keressen minket megadott elérhetőségeinken!

Itt a tavasz, érdemes elvégeztetni a futómű vizsgálatot a téli kátyúkárok miatt!

futómű vizsgálatA tél sok szempontból megviseli a járműveket. A csúszós utakon gyakoriak a kisebb-nagyobb balesetek, a fagyban való indítás nem tesz jót a motornak, és sűrűbben találkozhatunk a futóművet érintő kátyúkárokkal is. Természetesen, ha komoly bajt észlelünk, azt érdemes azonnal megjavíttatni, de ha nem látunk különösebb problémát az autón, tavasszal akkor is célszerű elvinni egy futómű vizsgálatra a téli kátyúkárok miatt.

 

Télen könnyebben belehajt az ember véletlenül egy-egy nagyobb kátyúba, amitől elállítódik a futómű. Néha nem látszanak az úthibák a hótól, latyaktól, sártól, de előfordul az is, hogy a gödör megtelik vízzel és sokkal kisebbnek nézzük, mint amilyen valójában. A tél ráadásul a kátyúképződések időszaka, ilyenkor a már meglévő úthibák még súlyosabbá válnak a fagyok következtében. Amikor a téli gumikat nyárira cseréljük, érdemes egyúttal elvégeztetni a futómű vizsgálatot is.

 

Forduljon hozzánk mielőbb, és bízza ránk Ön is a tavaszi futómű vizsgálatot, melynek során fényt derítünk minden kátyú okozta hibára!

 

Autó-és teherautó javítás egy profi csapattól!

autó-és teherautó javításraGondja akadt a járművével és nem tudja hová fordulhatna segítségért? Bizony nem egyszerű találni egy olyan autószerelő műhelyt, ahol minden megfelel az elvárásainknak. Megbízható és hozzáértő szakemberek nyissák fel a motorháztetőt, megfizethető árakon dolgozzanak, és ne kelljen heteket várni arra, hogy az ember visszakapja a járművét.


Hozza el hozzánk a járművét, amennyiben autó-és teherautó javításra van szüksége! Nem számít, hogy karambolozott, megkarcolódott az autó, defektet kapott vagy műszaki hibás lett. Minden esetben megtaláljuk a hiba pontos okát és kijavítjuk azt. Igyekszünk minden ügyfelünknek a leggyorsabban visszajuttatni a járművét, ugyanakkor az autó-és teherautó javítást kifogástalanul elvégezni. A javításon túl számíthat ránk a klímarendszer töltésével és tisztításával kapcsolatban is.


Amennyiben megbízható vállalkozást keres autó-és teherautó javításra, keressen fel minket bizalommal! Keressen minket bizalommal a honlapunkon megadott elérhetőségeink egyikén, és vegye igénybe színvonalas szolgáltatásainkat!

 

Mi az összefüggés a műszeres diagnosztika és az autóvillamossági munkák között?

műszeres diagnosztika

Egy időben szinte minden autószerelés azzal kezdődött, hogyha nem volt látható a hiba, akkor szét kellett szedni az autót és fizikailag megkeresni a probléma forrását. Ez rengeteg időt elvitt feleslegesen, mert lehet, hogy teljesen más területen kezdtek keresni, mint ahol kellett volna. Szerencsére napjainkban sokat javult a helyzet ezen a téren, és most már műszeres diagnosztikával keresünk, és ennek alapján végezzük el az autóvillamossági munkákat.


A műszeres diagnosztika, ahogyan a nevében is benne van, az autóvillamossági munkák terén nyújt segítséget. Ha az autóban mechanikus hiba van, azt ezzel a módszerrel nem lehet kiszűrni. Szerencsére az esetek többségében nagy könnyebbséget jelent a modern technika, és kimutatja, hogy pontosan hol van szükség autóvillamossági munkákra. Cégünk tapasztalt szakemberi ezt rövid időn belül elvégzik, hiszen tudjuk, hogy a jármű kiesése nagy érvágás egy család számára.


Keressen fel minket bizalommal, ha problémát észlelt autójával kapcsolatban, műszeres diagnosztikával és gyors autóvillamossági munkákkal állunk rendelkezésére!

 

Téli autógondok? Segít a szakavatott autójavítás!

autójavítástA tél az autókat is kikezdi; sokkal inkább megviseli őket a téli hideg, mint a nyári meleg. Szükségük van plusz védelemre, amit minden tél elején elő kell készíteni a számukra. Ezek az előkészületek nem csupán a kocsit óvják, és előzik meg az autójavítást, de az utasokat is védik. Az autófűtés használata ezeknek az óvintézkedéseknek az egyike. Fűtés nélkül az autózás egyáltalán nem komfortos a téli mínuszokban. Előfordulhat, hogy egyszer csak elromlik, és nem képes felfűteni az autót.


Ha azt tapasztalja, hogy a bekapcsolt fűtés nem működik, és az utastérben továbbra is hideg van, akkor érdemes autójavításra elhozni a járművet. Forduljon hozzánk bizalommal, és javítóműhelyünkben azonnal elvégezzük a szükséges műveleteket! Az átvizsgálás során feltárjuk a hiba okát, és kijavítjuk azt.

Ne fagyoskodjon télen a saját autójában, vegye igénybe javítóműhelyünk szolgáltatásait téli autójavításhoz is! Vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

 

Személygépjárművek műszaki vizsgára való felkészítése

Személygépjárművek műszaki vizsgára való felkészítése

Napjainkban az új forgalomba helyezett személygépjárművek műszaki vizsgája négy évig van érvényben, majd utána kétévente esedékes az újra vizsgáztatás. Természetesen a műszaki viz

sgáztatáshoz megterhelő költségek párosulnak, ezért érdemes az autót rendszeresen ellenőriztetni szakemberrel, hogy ne érjen minket váratlan és kellemetlen anyagi kiadás.

 

A rendszeres szervizelésnek köszönhetően mindenki tisztában lehet járműve állapotával, azonban minden vizsgáztatás előtt célszerű egy autószerelő szakemberre bízni a felkészítés feladatát. A műszaki vizsgára való felkészítés során ellenőrzik:

 

 • Az autó karosszériájának állapota: A vizsga során a napi használatból eredő kisebb karcolások engedhetőek meg, minden nagyobb sérülés veszélyeztetheti a vezetés biztonságát.
 • Futóművek, fékek állapota: Minden esetben hibátlan működés szükséges.
 • Gumiabroncsok állapota: Ellenőrzik, hogy szerkezetük nem károsodott vagy rongálódott-e meg.
 • Lámpák állapota: Minden világítóberendezésnek tökéletesen kell működnie.
 • Szélvédők állapota: Maximálisan épnek kell lenniük, nem lehet rajtuk repedés, sérülés. Továbbá az ablaktörlők folt- és csíkmentes működése is fontos.
 • Utastér: A műszaki berendezés hibátlan működésének, biztonsági övek épségének, kötelező tartozékok meglétének ellenőrzése.

Ha az esedékes műszaki vizsga előtt szakember szolgáltatását vesszük igénybe és felkészíttetjük autónkat, elkerülhetjük a meglepetéseket. Forduljon hozzánk bizalommal és cégünk vállalja a teljes körű felkészítést műszaki vizsgára, valamint magát a műszaki vizsgáztatást is!

 

 

 

Mit tegyünk, ha meghibásodott az autónk?

Mit tegyünk, ha meghibásodott az autónk?

Néha váratlanul, máskor előre jelezhetően, de előbb-utóbb minden autó életében eljön a pillanat, amikor szervizre van szüksége. Kopogó zaj a keréknél, nem működő ablaktisztító, defekt. Alapjában véve ezek nem túl nagy problémák, ám sok esetben az ember mégsem tudja otthon, egymaga helyrehozni a meghibásodásokat. De hát miért is kellene, hiszen ezért létezik az autószerelő, mint szakma.

Az autószerelő kiválasztása igen bonyolult feladat. A gépjármű tulajdonosának három lehetőség is rendelkezésére áll, melyek mindegyike előnyökkel is hátrányokkal egyaránt felvértezett.

 

Mik ezek a lehetőségek? A márkaszerviz, a klasszikus szerelőműhely és a specializációval rendelkezők. Szakemberek szerint manapság azért olyan nehéz jó autószerelőt találni, mivel egyre inkább specializálódnak a folyamatok, vagyis, nem elég tökéletesen ismerni egy típus működését, hasonló tudás szükséges az összes modellre vonatkozóan.

 

Megbízható autószerelőt szeretne? Ne késlekedjen, keresse fel a Géniusz Trade Kft.-t és érdeklődjön szolgáltatásaink felől!

 

 

Fékrendszer karbantartás és javítás

Fékrendszer karbantartás és javítás

A biztonságos és felelősségteljes vezetés egyik elengedhetetlen alapja járművünk és egyes alkatrészeinek megfelelő állapota, melyek közül a fékrendszer az egyik elsődleges biztonsági berendezés. A meghibásodási lehetőségek igen széles palettán mozognak, ezért a gyártók nagy körültekintéssel tervezik és gyártják a berendezéseket, így az esetleges hibák alkalmával a gépjármű nem válhat teljesen működésképtelenné és veszélyessé.

 

A fékrendszereket folyamatosan kopó alkatrészek alkotják, melyek esetében elkerülhetőek a nagyobb anyagi kiadások, valamint a balesetveszély, amennyiben rendszeresen ellenőriztetjük és a karbantartási munkálatokat elvégeztetjük egy megbízható szakemberrel. A gyártók a különböző típusú fékek esetében előírják, milyen időközönként kell karbantartani a fékberendezéseket, melyek lehetnek hidraulikus vagy pneumatikus működtetésűek. Ugyanakkor adódhatnak súlyosabb sérülések is, mint például a fékcső szakadás vagy fékolaj elfolyás, melyekkel feltétlenül forduljunk szakemberhez.

 

Amennyiben megbízható és hozzáértő szerelő gondjaira bízná autója fékrendszerének karbantartását és javítását, forduljon hozzánk bizalommal és sok éves tapasztalatunknak köszönhetően mindenben állunk rendelkezésére!

 

További információkért keressen minket elérhetőségeinken!

 

 

Autóvillamossági munkák

Autóvillamossági munkák

Modern világunk és a folyamatosan fejlődő technikai újítások mindennapjaink kényelmét szolgálják, továbbá ezek a lehetőségek a járművek felépítésében is fontos szerepet játszanak. Ahhoz, hogy a gépjárművünk által biztosított praktikus és kényelmes megoldásokat hosszútávon használni tudjuk, érdemes rendszeresen szakember autóvillamossági karbantartási és javítási szolgáltatásait igénybe venni.

 

Gyakori autóvillamossági munkák:

 

 • Világítás karbantartása, izzó csere
 • Ablakemelő és a központi zár javítása
 • Motor kábelköteg javítása
 • Generátor, indítómotor, akkumulátor hibakeresése, karbantartása, cseréje, és javítása
 • Riasztó, indításgátló, stb. hibakeresése, javítása, cseréje
 • GPS karbantartása, beszerelése
 • Rádió, autó HIFI beszerelése, javítása
 • Tolatóradar karbantartása, szerelése
 • Egyéb autóvillamossági munkálatok

 

Szakembereink sok éves tapasztalatukkal és korszerű, profi felszerelésükkel állnak rendelkezésére minden kedves ügyfelünknek autóvillamossági munkálatok során, hogy Ön is sokáig és biztonságban élvezhesse az autózás és a közlekedés élményét és kényelmét. Keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

 

 

Autóalkatrész ellátás

Autóalkatrész ellátás

Szeretne végre egy megbízható autószerelő műhelyt találni? Ugye Önnek is elege van abból, hogy minden alkalommal újra kezdje a keresést egy olyan műhely után, ahol végre értik a dolgukat az autószerelők, nem kérnek el vagyonokat a javításért, szervizért és nem akarják Önt becsapni?

 

Van egy jó hírünk: a keresés véget ért, mert a mi javítóműhelyünkben maximálisan megbízhat: nemcsak gyorsan és kedvező árakon dolgozunk, de szakembereink gyakorlottak és ismerik az autókat kívül-belül.

 

Műhelyünk nemcsak javításokkal foglalkozik, hiszen szolgáltatásaink között megtalálható többek között az autóalkatrész ellátás is. Bizony az autóalkatrészek is meghibásodnak, elkopnak, megöregednek, sajnos gyakran a kelleténél többször. Ilyenkor nemcsak költséghatékony, de időspórolás tekintetében is igen hasznos, ha az új alkatrész kiváló minőséggel és hosszú élettartammal bír.

 

Javítóműhelyünk által beszerzett alkatrészek kifogástalan állapotúak és eleget tesznek a fent említett követelményeknek. Forduljon hozzánk bizalommal és hozza be hozzánk autóját!

 

 

Mire jó a műszeres diagnosztika?

Mire jó a műszeres diagnosztika?

A mai modern világban a technikai fejlődés egyre hasznosabb találmányokat ad az emberek kezébe, melyeknek köszönhetően az élet könnyebbé, gyorsabbá és biztonságosabbá válik. Ennek eredményeként az autó állapotának egyre pontosabb felméréséhez is léteznek már mechanikai eszközök.

 

A műszeres diagnosztikai eszközök lehetővé teszik, hogy az autó fenntartásához szükséges méréseket megbízható műszerekkel tudjuk elvégezni. Ebbe beletartozik a szerviz, a hatósági ellenőrzés, és hibafeltárás is. Tehát a gépjármű diagnosztika azon mérések és mérés adat értékelések összefoglaló nevét jelenti, melyek elengedhetetlenül szükségesek az autó állapotának minősítéséhez. A műszeres diagnosztika segítségével időben tudomást tudunk szerezni a működési rendellenességekről, illetve be tudjuk azonosítani ezeknek a hibáknak a helyét és el tudjuk végezni a szükséges javító programozásokat.

 

Haladjon Ön is a korral és hozza be hozzánk autóját, hogy a korszerű műszeres diagnosztika segítségével gyorsan és könnyen kiszűrhessük az esetleges meghibásodásokat!

 

 

Futómű javítás

Futómű javítás

Az autós közlekedés során elengedhetetlen saját és társaink biztonságának érdekében a felelősségteljes és körültekintő hozzáállás, melynek elődleges szempontja a jármű rendszeres karbantartása, az állapot ellenőrzése és a szükséges javítások elvégzése.

 

Az úttest és a jármű közötti biztonságos irányítás érdekében elengedhetetlen a futóművek időszakos felülvizsgálata és javítása, melynek köszönhetően irányítható és ellenőrzés alatt tartható a szerkezet, legyen szó első vagy hátsó futóművekről.

 

A futóművek főbb részei:

 

 • A haladást és irányítást vezérlő elemek és szerkezetek
 • A rugózást biztosító szerkezetek
 • A lengéscsillapítást biztosító szerkezetek
 • A menetstabilitást biztosító elemek és szerkezetek
 • A kerékmeghajtás szerkezetei
 • Egyéb részek

 

Cégünk sok éves tapasztalattal a háta mögött vállalja különféle futómű javítási munkálatok elvégzését, melynek köszönhetően biztonságossá és élvezetessé válhat az autós közlekedés. További információkért keressen minket bizalommal elérhetőségeinken és szakembereink mindenben készséggel állnak rendelkezésére!

 

 

Autó klímarendszerek töltése profi és megbízható módon

Autó klímarendszerek töltése profi és megbízható módon

A folyamatos technológiai fejlődésnek és lehetőségeknek köszönhetően számos dolog, amely nem rég még luxusnak számított, napjainkra mindenki számára elérhető kényelmi lehetőséggé vált, melyek között széles körben elterjedt és alkalmazott lehetőség az autóklíma. A különböző típusú klímaberendezések manapság szinte alapfelszereltségnek számítanak a járművek esetében, azonban a hosszú távú komfortlehetőségek kihasználása érdekében elengedhetetlen, hogy rendszeresen karbantartassuk a rendszert.

 

A gépjárművek esetében is, mint minden más esetben, egyes alkatrészek és berendezések meghibásodhatnak, elöregedhetnek, melyek a rendszeres ellenőrzéssel és karbantartással elkerülhetőek, valamint időben orvosolhatóak, aminek köszönhetően súlyos anyagi kiadásokat és bosszúságot spórolhatunk. A klímaberendezés esetében a rendszeres utántöltésnek köszönhetően zavartalanul működhet a rendszer, elkerülhető a kiadások növekedése (pl.: a fogyasztásnak köszönhetően), valamint semmilyen káros hatást nem gyakorol szervezetünkre.

 

Védje környezetét, egészségét és gondoskodjon autója kényelmes és gazdaságos működtetéséről! Keressen fel minket bizalommal autója klímarendszerének töltése érdekében, melyről bővebb tájékoztatásért tekintse meg weboldalunkat vagy keressen minket elérhetőségeinken bizalommal!

 

 

Megbízható gépjármű eredetvizsgálat

Megbízható gépjármű eredetvizsgálat

A gépjárművek eredetvizsgálata hazánkban az 1990-es évek óta rutinművelet, melynek célja, hogy a kétes eredetű, vagy bűncselekményből származó, illetve ahhoz köthető járműveket kiszűrjék, és ezzel visszaszorítsák a lopásos bűncselekményeket és egyéb törvénybe ütköző eseteket. A vizsgálat során ellenőrzésre kerülnek a gépjármű egyedi azonosítói (alvázszám, motorszám, stb.) és ezzel megakadályozható, hogy forgalomba kerüljön minden olyan jármű, melynek kétségbe vonható az eredete.

 

Tudnivalók az eredetvizsgáról:

 

 • Magánszemélyektől vagy kereskedésből vásárolt, valamint külföldről behozott járművek esetében is kötelező.
 • Minden tulajdonosváltás alkalmával el kell végezni 15 napon belül.
 • A fel nem használt vizsga 60 napig érvényes.
 • A mindenkori aktuális díjszabás érvényes a vizsgára a jármű köbcenti jellemzőitől függően

 

Bízza járműve eredetvizsgálatát profi szakértőkre és elkerülhet minden esetleges kellemetlenséget! Tekintse meg weboldalunkat bővebb tájékoztatásért, valamint az eredetvizsga elvégzéséért és bővebb tájékoztatásért forduljon hozzánk bizalommal, munkatársaink mindenben készséggel állnak rendelkezésére!

 

 

Pótkocsik javítása profi módon

Pótkocsik javítása profi módon

Manapság számos szegmens területén elengedhetetlen munkaeszköznek minősül gépjárművünk és a hozzá tartozó kiegészítő járművek, például pótkocsik, melyek a rendszeres munkavégzés következtében, valamint az idő múlásával elhasználódhatnak, meghibásodhatnak, vagy teljesen tönkremehetnek. Az eredményes és termelékeny munkavégzés során kiemelten fontos szerepet tölt be, hogy kellő figyelmet fordítsunk járműveink műszaki állapotára, hiszen egy-egy esetleges probléma nem csupán időkiesést, hanem anyagi hátrányt is eredményezhet.

 

A felelősségteljes közlekedés és szállítmányozás során a rendszeresen karbantartott és szükség esetén javított pótkocsi hosszú távú anyagi nyereséget eredményezhet, valamint az előírások betartásának szempontjából is meghatározó lehet.

 

Pótkocsik javítása:

 

 • Futóművek állapota
 • Fékek állapota
 • Karosszériaelemek javítása
 • Általános és komplex szervízelés
 • Vizsgáztatás
 • Egyéb munkálatok

 

Profi pótkocsi javításáért tekintse meg weboldalunk további információit, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére, hogy hosszútávon is sikeresen végezhesse munkáját!

 

 

Minőségi autóalkatrészek

Minőségi autóalkatrészek

Az autós közlekedés napjainkban teljesen természetes és hétköznapi lehetőség, amely kényelmes és gyakran időtakarékos megoldást kínál, legyen szó munkáról vagy magánéletről. Azonban a rendszeres használat következtében, valamint az idő múlásával egyes alkatrészek meghibásodnak, tönkremennek, vagy csupán elöregednek.

 

Az egyes meghibásodott autóalkatrészek kisebb problémák forrásai is lehetnek, melyek hosszabb távon komoly, a közlekedésbiztonságot veszélyeztető hibákhoz vezethetnek, ezáltal fontos, hogy időben forduljunk szakértőhöz.

 

A mai széles piaci kínálatban számtalan autóalkatrész és lehetőség közül válogathatunk, például új, utángyártott vagy bontott alkatrészek, azonban minden esetben érdemes szem előtt tartani, hogy kizárólag megbízható forrásból származó darabokat válasszunk. A profi autószerelő szolgáltatásokat és alkatrészeket kínáló szakértők kizárólag minőségi alkatrészeket kínálnak a tulajdonosok számára, így hosszú távon is megbízhatóan karbantartható a jármű.

 

Válasszon kifogástalan minőségű autóalkatrészeket és szolgáltatásokat a biztonságos közlekedésért, és tekintse meg weboldalunk további információit, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és mindenben készséggel állunk rendelkezésére!

 

 

Az autóklímák tisztításának fontossága

Az autóklímák tisztításának fontossága

A tiszta levegő belégzése alapvető életfeltételünk, melynek következtében napjainkban egyre nagyobb hangsúly helyeződik az ezt biztosítani képes berendezések alkalmazására, legyen szó otthonunkról, munkahelyünkről vagy autónkról. A különféle klímaberendezések optimális és kényelmes körülményeket és hőmérsékletet biztosítanak az évszaknak megfelelően, azaz hűtő és fűtő funkciót is képesek betölteni.

 

Az autós klímaberendezések modern világunkban szinte alapfelszereltségnek számítanak a legtöbb gépjárműtípus esetében, azonban a tökéletes működés érdekében fontos, hogy rendszeresen gondoskodjunk a karbantartásáról. A klímatisztítás fontossága elsősorban egészségügyi szempontból meghatározó, hiszen a rendszerben esetlegesen megtelepedő baktériumok kitisztításával számtalan komoly probléma előzhető meg, továbbá a rendszer működése során is kiemelt szerepet kap.

 

Az autóklíma tisztításával, karbantartásával és egyéb szolgáltatásainkkal kapcsolatban tekintse meg weboldalunkat, valamint forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken, és mindenben készséggel állunk rendelkezésére, hogy autója hosszú távon is optimálisan működhessen!

 

 

Az autóklíma működése

Az autókba beépített klímaberendezések a hűtőközeg nyomás- és halmazállapot változására, valamint a bekövetkező hőmérsékletváltozásra épülnek. A hűtőközeg egykor a freon volt, mely rendkívül rossz hatással volt környezetünkre, manapság azonban már környezetbarát anyag váltotta fel (R134a).

 

 

Hogyan képzeljük el a klíma működését az autóban?

Hogyan képzeljük el a klíma működését az autóban?

A gáz halmazállapotú R134a-t a kompresszor a főtengelytől vett hajtással összesűríti, ennek következtében pedig megnöveli a hőmérsékletét is. A klíma hűtőben – más néven kondenzátor – a hűtőközeg folyadékká alakul, a keletkező hőt pedig a ventilátor vagy a menetszél hajtja el.

A szárítószűrő kiszűri a nedvességet (páramentesíti), és felfogja a különböző szennyeződéseket, az R134a pedig áthalad az expanziós szelepen, lecsökkentve a nyomást, így a külső hőmérséklet hűvösebbé válik.

 

A gépkocsi utasterében található hőcserélőn áthaladva megint halmazállapot változás történik, amitől az R134a lehűti a hőcserélőn áthaladó levegőt, mely az utastérből származik. Ezt követően ismét felveszi az eredeti halmazállapotát (gáz), majd a folyamat elölről kezdődik.

 

A klíma rendben tartása és ellenőrzése egészségünk érdekében rendkívül fontos!

Amennyiben autóklímája töltésre vagy tisztításra szorul, nálunk a legjobb helyen jár! Szakképzett csapatunk gyorsan és megbízhatóan végzi munkáját, így Önnek nincs miért aggódnia! Keressen bennünket még ma!

 

 

Autóklíma szerviz tavasszal

Autóklíma szerviz tavasszal

A tavasz a megújulás, és a feltöltődés időszaka, így nincs is ennél alkalmasabb időpont arra, hogy saját szervezetünkön kívül autónkat is felújítsuk kicsit az új évszak kezdetére. Amint vége a télnek, és a hőmérő higanyszála tartósan 10 fok körül marad, érdemes minél előbb elvinni a gépjárművet egy alapos átvizsgálásra.

 

A megfelelő műhelyben gondoskodnak arról, hogy ne csak a téli gumi lecserélése valósuljon meg, de az olyan, nem kevésbé fontos dolgok is le legyenek ellenőrizve, mint az autóklíma.

 

Mi történik ilyenkor az autóklímával? Elsősorban leellenőrzik nincs-e szükség javításra, vagy cserére, majd alaposan kitisztítják. A pollenszűrőt évente, a szárítószűrőt pedig négyévente ajánlott cserélni. A tisztítás során a párologtató felületeket aktív habbal kezelik, így az egészségre káros gombákat hatékonyan lehet eltávolítani. Az eltömődött pollenszűrő sem játék, mert nem képes átengedni a megfelelő levegő mennyiséget, csökken a hatásfoka, a szennyeződések között pedig baktériumok telepednek meg.

 

A tisztítást, feltöltést és az esetleges javításokat követően Ön újra egy egészségre ártalmatlan, hatékonyan működő autóklíma tulajdonosa lesz!

 

 

Hogyan zajlik a klímatöltés?

Hogyan zajlik a klímatöltés?

Légkondicionáló berendezés előnyei közé tartozik, hogy lehetővé teszi az autóban a kívánt hőmérséklet beállítását, ébren tartja a vezetőt, megóv a hőgutától.

 

A hamarosan érkező meleg frontra így fel tudunk készülni, hogy az akár több órás várakozás alatt se legyen kellemetlen légkör az autóban. Biztosítja a gyors reflexműködést és enyhíti a fáradtságérzetet, növeli a koncentrálóképességet, és nem utolsó sorban biztonságossá, kényelmessé teszi az utazást.

 

Mi pedig abban szeretnénk segíteni, hogy autójában ne csak tökéletes alkatrészek legyenek, hanem a klíma is megfelelően szolgálja Önt. Lássuk, hogyan zajlik a klímatöltés!

 

Klímatöltés menete:

 • Amennyiben üres a rendszer, nitrogén nyomáspróbával kezdjük, nincs-e szivárgás, ha megtartja a 10-15 baros próbanyomást, akkor a rendszer gáztömörnek minősül.
 • Hűtőrendszer vákumolása (a rendszerben lévő nedvesség eltávolítása miatt szükséges).
 • Hűtőközeg feltöltése, grammra pontosan.
 • UV színezőfesték az esetleges későbbi szivárgások könnyebb behatárolására.
 • Klímarendszer ellenőrzése működés közben.

Forduljon hozzánk bizalommal klímatöltéssel és -tisztítással kapcsolatban, hogy mindig biztonságos és kényelmes legyen az utazás!

 

 

Az autóklíma tisztítása

Az autóklíma tisztítása

Az elhanyagolt autóklíma egészségügyi veszélyekkel is járhat, működtetéskor az utastérbe kerülnek a kórokozók légúti rendellenességeket okozva. Ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a megfelelő higiéniára! Előzze meg Ön is az allergiát és egyéb kínzó légúti panaszokat a megfelelő karbantartással!

 

Az autóklíma tisztítást többféle módon lehet végezni. A klímatisztító habok és spray-k széles palettája közül lehet választani, hogy megfelelő állapotú legyen autóklímája, segítségükkel hatékonyan lehet fertőtleníteni és tisztítani a berendezést. Fontos, hogy ez a tisztítószer minőségi legyen, valóban tisztítson, és ne csak elnyomja a szagokat. Arra is kell ügyelni, hogy megfelelő technikával legyen tisztítva az autóklíma, mert az elektronikában komoly gondokat okozhat a nem szakszerűen elvégzett tisztítás. A másik lehetőség az autóklíma tisztításra és fertőtlenítésre az ózonos, teljesen vegyszermentes eljárás. Az ózon rövid idő alatt elbomlik, így nem marad vissza melléktermék a készülékben.

 

A szakszerű autóklíma tisztítás igénybe vehető jól képzett szakembereink segítségével! Bátran vegye fel a kapcsolatot kollégáinkkal, és klímája olyan lesz, mint új korában!

 

 

A műszaki vizsgáztatás fontossága

A műszaki vizsgáztatás fontossága

Miért van szükség a műszaki vizsgáztatásra?

 

Azért, hogy a forgalomban csak olyan autók vegyenek részt, melyek megfelelnek a jogszabályi előírásoknak. Ám nem csak ez a lényege, hanem az is, hogy így rengeteg baleset elkerülhető, mert a hibákat időben kiszűrik. Nagyjából úgy lehetne érzékeltetni a műszaki vizsgáztatás fontosságát, mint a kötelezően előírt szűrővizsgálatok szükségességét, melyek több millió ember életét mentik meg nap, mint nap. Olyan emberekét is, akik alapvetően el se mennének, ha nem köteleznék őket.

 

Készítse fel autóját a műszaki vizsgáztatásra!

 

Ezt legkönnyebben út tudja kivitelezni, hogy olyan vizsgaállomásra viszi, ahol átvizsgálják a gépjármű műszaki állapotát és el is végzik a szükséges javításokat, beállításokat. A műszaki vizsgáztatás jogszabálya és költségei nem sokat változtak 2015-ben, ámbár hasznos információ lehet, hogy a műszaki vizsgáztatást elvégezhetjük annak érvényességének lejárata előtt 30 nappal is.

 

Amennyiben szakszerű műszaki vizsgára való felkészítést szeretne, válassza a Géniusz Trade-et!

 

 

Mi okozhatja a futómű elégtelen működését?

Mi okozhatja a futómű elégtelen működését?

Az autó futóműve a környezeti erőbehatásoknak megfelelően elállítódhat, ilyenkor javasolt a futómű javítása. Ha a kerekek nincsenek jól beállítva, az is akadályozhatja a gépjármű mozgását, kormányzási problémákat okozva. A nem megfelelő működés miatt az autó üzemeltetési költségei is nőhetnek.

 

Ha rossz a futómű beállítása, akkor a gömbfejeket, csapágyat, felfüggesztést, lengéscsillapítót jelentősen megterheli. Amennyiben a kerekek nincsenek jól beállítva, akkor az abroncsok egyenetlenül és gyorsan kopnak és a jármű nem mozog teljesen egyenesen.

 

A kerékösszetartás, a kerekek dőlésszöge és az utánfutási szög meghatározzák az autó stabilitását, irányíthatóságát és a gumiabroncsok rendellenes kopását is. Ha a futóművet nagy erőbehatás éri, például kátyúba hajt a gépjármű vezető, a futómű elállítódhat, ilyenkor ezt ellenőrizni kell vagy a futóművet javítani. Alapvetően a futómű felülvizsgálata szezononként egyszer javasolt.

 

Ha szeretne Ön is biztonságosan utazni, előzze meg a bajt, kérjen felülvizsgálatot vagy futómű javítást! Vegye fel velünk bátran a kapcsolatot, és kollégáink készségesen rendelkezésére állnak!

 

 

Hogyan kerülje el a legionellát?

Hogyan kerülje el a legionellát?

A nyári hőség ellen többféleképpen is védekezhetünk, így például, amint tudunk, árnyékba vonulunk, sok folyadékot iszunk és klímaberendezésekkel igyekszünk csökkenteni otthonunk, irodánk vagy autónk tereinek a hőmérsékletét.

 

A klímaberendezés azonban akár komoly problémákat is okozhat, ha nem gondoskodunk megfelelően a tisztításáról és a karbantartásáról. Az elhanyagolt klíma okozhat például legionellát, vagyis úgynevezett légiós betegséget is. Ennek a tünetei a következők: az enyhe változat lázzal, végtagfájdalommal, fejfájással jár. Súlyosabb változata azonban akár halálos is lehet egy legyengült szervezet számára, mert a típusos tüdőgyulladást okozhat. A betegséget okozó baktériumok vízpermet vagy porlasztott levegő útján jutnak be a tüdőbe. Ezért kiemelten fontos a rendszeres és alapos klímarendszer tisztítás.

 

Forduljon hozzánk bizalommal és bízza ránk autóklímája töltését, tisztítását! Ne csak a kellemes hőmérsékletről gondoskodjon, hanem ügyeljen egészsége megőrzésére is!

 

 

Fontos teendők műszaki vizsga előtt – Mikre figyeljünk oda?

Fontos teendők műszaki vizsga előtt – Mikre figyeljünk oda?

Ahogy azzal minden autótulajdonos tisztában van, új autó esetében négy évig érvényes a műszaki vizsga, majd aztán kétévente esedékes a felülvizsgálat. Kellemetlen kötelesség ez – szükséges rossz, ahogy mondani szokták -, ráadásul még költséges is: a műszaki vizsgáztatás komplex díja a jelenlegi állás szerint több, mint tizenhatezer Forint.

 

Azonban gondoljunk bele: nem mindannyiunk érdeke, hogy csak tökéletes műszaki állapotban lévő autók vegyenek részt a közlekedésben? Vegyük számításba, hogy ezzel mennyi közúti baleset elkerülhető, és már nem is fog felesleges tehernek tűnni a műszaki vizsga.

 

S hogy mikre fordítsunk figyelmet? Először is az üvegfelületekre: semmilyen sérülés ne legyen a szélvédőn és a látótérben. Minden lámpának jól kell funkcionálnia, és a búrák sem lehetnek repedtek. A karosszériánál csak a kisebb, mindennapi használatból eredő karcolások elnézhetőek. Ellenőrizzük azt is, hogy a gumiabroncsok nem károsodtak-e, végül pedig érdemes átnézni az utasteret is, hogy minden műszer, biztonsági öv működik-e, stabilak-e az ülések.

 

Amennyiben éppen esedékes gépjárműve műszaki vizsgája, bízza ránk magát nyugodtan!

 

 

Korszerű autószerelés: A műszeres diagnosztika rejtelmei

Korszerű autószerelés: A műszeres diagnosztika rejtelmei

Régen az autószerelés hosszú procedúrát jelentett, hiszen először fel kellett kutatni a hiba forrását. Ma már a műszeres diagnosztika könnyíti meg életünket.

 

A műszeres diagnosztika segítségével az autó fedélzeti számítógépén lévő hibaüzenetek alapján tudjuk megállapítani a hiba pontos helyét. Ezzel elkerülhetjük az autó hibakeresés miatti felesleges szétbontását, amivel rengeteg időt és pénzt spórolhatunk. A legtöbb fajta hibát ezzel ki tudjuk szűrni, akár az autó vezérlésben, vagy más elektronikai egységben van a hiba.

 

A műszeres diagnosztika profi autódiagnosztikai hibakód olvasóval történik, melynek köszönhetően a lehető legpontosabban megállapítható, hogy a hibát merre keressük, elkerülve az órákig tartó, eredménytelen bontást.

 

Ha autójában hibát észlel, ne essen kétségbe! Forduljon hozzánk, hiszen a műszeres diagnosztika segítségével a lehető legrövidebb időn belül megállapítjuk a hiba pontos helyét, hogy aztán gyorsan megjavíthassuk! Hívjon minket bizalommal gyári és utángyártott alkatrészekkel, pótkocsi vagy futómű javításával kapcsolatban is!

 

 

Ellenőriztesse klímarendszerét megbízható szakemberekkel!

Ellenőriztesse klímarendszerét megbízható szakemberekkel!

Egy gépjármű megfelelő működése fontos biztonsági szempont, így az emberek gyakran a fő alkatrészek ellenőrzésével foglalkoznak, és csak akkor fordulnak szakértő segítséghez, ha már a probléma felmerült. A klímarendszer rendszeres ellenőrzése és karbantartása ugyanolyan volumennel bír, mint a motor, fékek, kipufogó, kerekek és egyéb alkatrészek szervizelése.


A klímarendszer töltése és tisztítása nem csak a nyári melegben, de a téli hideg, párás időjárásban is jó szolgálatot tesz az utasoknak. A klíma rendszeres karbantartásával, ami akár havi szinten ajánlott, növelhető a berendezés élettartalma. A klímarendszer tisztításával télen az ablakok párásodását is megakadályozhatjuk. Az klímarendszer töltési folyamata egy nyomáspróbával kezdődik, majd a megfelelő működés esetén egy vákuum teszttel folytatódik és adalékfeltöltéssel zárul.


Ha Önnek is szakszerű segítségre van szüksége klímarendszer töltése és tisztítása terén, forduljon hozzánk bizalommal és vegye igénybe autójavítási szolgáltatásaink valamennyiét!

 

Érdekesség: az autóklíma története

Érdekesség: az autóklíma története

Autónk által nyújtott komfort ma már természetesnek számít, még az időközönként szükséges

autójavítással is megbékélünk a kényelmes utazás érdekében. De lássuk, hogyan alakult ki az egyik leghasznosabb berendezése autónknak!


A 19. század második felében kezdték el kidolgozni az első klímarendszereket, az első berendezéseket vonatokhoz fejlesztették ki, és elfoglaltak egy egész vagont a szerelvényből.


Sok idő eltelt autózás terén is, mire tömegesen elterjed a klímaberendezés használata. A rendszer hatékonyságát növelte a motorok teljesítménye, elektronikus felügyelete, a karosszéria és ablakok hőszigetelése. Teret nyert a hópehely gomb az európai autóvásárlók műszerfalán, ez a hetvenes évekre tehető, ekkor már tudták teljesíteni a hűtés műszaki feltételeit.


Minden technikai újdonság elsőként luxusautókban jelenik meg, így a klíma is, hiszen különleges technikai környezetet kellett biztosítani, és kisebb darabszámú gyártást, ezeket a feltételeket csak a luxusautók tudták teljesíteni. Napjainkban már természetes elvárásnak számít, hogy autónkban legyen klíma, ám a klímarendszerek töltésére és tisztítására kiemelt figyelmet kell fordítanunk.


Amennyiben Önnek is szakszerű klímarendszer töltésre és tisztításra van szüksége, vagy autójavítással kapcsolatban merültek fel kérdései, bátran keressen fel minket!

 

 

Mi érdemes tudni az autóklíma karbantartásáról?

Mi érdemes tudni az autóklíma karbantartásáról?

Az autóklíma több szempontból is hasznos berendezés, hiszen nem csupán kellemes hőmérsékletet teremt a kocsi belső terében, de gondoskodik arról is, hogy megfelelő legyen a páratartalom, szűri a levegőt a portól és egyéb szennyeződésektől, valamint használatával nem kell kitenni magunkat a huzatnak sem.


Ahhoz, hogy ezt a rengeteg előnyt megbetegedés és állandó pénzköltés nélkül élvezhessük, fontos a rendszeres és körültekintő karbantartás is. Miben merül ki az autóklíma karbantartása?


Először is, fontos a rendszeres klímatisztítás, hogy a megtelepedő baktériumok a belélegzett levegővel ne juthassanak a tüdőbe. A klímatöltéssel is gondoskodunk a készülék optimális teljesítményéről és arról, hogy annak működése ne legyen káros az egészségre. A klímatöltés akkor szükséges, amikor a hűtőgáz fogyni kezd a klímából, mivel, ha eléri a kritikus szintet, már csökken a hatásfoka.


Fontos az évente történő fertőtlenítés, a klímahűtő tisztítása és a pollenszűrők cseréje is, hogy eltűnjenek a megtelepedett baktériumok.


Végül az esetleges kisebb-nagyobb javításokat is érdemes időben lebonyolítani, hogy a berendezés működése minél tovább zavartalan legyen!


Klímarendszerek töltésével és tisztításával kapcsolatban bátran vegye fel a kapcsolatot szakértő munkatársainkkal!

 

Milyen problémák léphetnek fel a pótkocsik kapcsán?

Milyen problémák léphetnek fel a pótkocsik kapcsán?

Mint minden szerkezet, a pótkocsik esetében is fennáll a lehetősége a meghibásodásnak. Ilyenkor fontos, hogy megfelelően képzett szakember segítségével oldjuk meg a problémát, hiszen ezzel garantálhatjuk a pótkocsi hosszú élettartamát és a hosszan tartó hibátlan működést.

 

De milyen esetekkel találkozhatunk, amelyek pótkocsi javítást igényelnek?

 

 • Futómű problémái: Ez talán az egyik legáltalánosabban fellépő hiba, hiszen használat közben a futómű alkatrészei is kopnak, tehát előbb vagy utóbb biztosan szükség lesz karbantartásra.
 • Törött felépítmény: Sajnos az utakon előfordulnak balesetek, de akár túlterhelés következtében is előfordulhat, hogy megsérül a pótkocsi.
 • Elektromos hibák: Erre fokozottan ügyelni kell, hiszen ha pótkocsit használunk, akkor az azon lévő lámpáknak mindenképp működni kell.
 • Vonófej problémák: Szintén egy olyan gond, ami súlyos következményekhez vezethet, ezért fontos, hogy időben megtörténjen a pótkocsi javítás.
 • Fékrendszer: Bizonyos pótkocsiknál megtalálható saját fékrendszer állapotát rendszeresen ellenőriztetni kell!

 

Ha bármely probléma fellépett, pótkocsi javításért hívjon minket bátran, szakembereink készséggel állnak rendelkezésére!

 

 

Autóklímarendszer meghibásodásának okai

Autóklímarendszer meghibásodásának okai

Számos oka lehet annak, ha autóklíma berendezésünk vagy más egyéb autóalkatrészünk meghibásodik. Főként a több éves gépjárműveknél jellemző, hogy a rendszeres használat során előfordulnak autóalkatrész meghibásodások, amiket szakember segítségével könnyen orvosolhatunk.

 

Néhány autóklíma berendezéssel kapcsolatos hiba, melyek esetén forduljunk szakértőhöz:

 

 • Amikor a kompresszor zajos és a keringetése is rossz, akkor érdemes a tengelykapcsolót és szárítóegységet kicseréltetni.
 • Ha a kijelző hibát jelez, akkor valószínűleg a hőérzékelőt kell elszigetelni.
 • Amennyiben jegesedést észlelünk az elpárologtatón, ekkor lehet, hogy a termosztátot vagy a hőérzékelőt kell kicserélni.
 • Szellőzőventilátor nem kapcsol ki és nagyon zajos, akkor érdemes a ventilátorcsatornát megtisztítani vagy cserélni.
 • Ha a nyomásérzékelő meghibásodik, cserére van szükség.
 • A hátsó szélvédő bepárásodása esetén, a hátsó lökhárító mögött lévő szellőztetőt ki kell cseréltetni.

 

További autóalkatrész meghibásodásokkal kapcsolatos bővebb információkért tájékozódjon weboldalunkon! Kérje kiváló szakembereink segítségét klímarendszerek cseréjét és tisztítását illetően is!

 

 

Miért fontos a klímarendszer tisztítása az egészségünkre nézve?

Miért fontos a klímarendszer tisztítása az egészségünkre nézve?

Az autójavításnál gondolnunk kell a klímarendszer megfelelő karbantartására is, hiszen, ha elmarad a gondos tisztítás, akkor veszélyeztetjük egészségünket az elszaporodott kórokozók miatt.

 

Fontos, hogy a légtisztító és szűrőrendszer tiszta legyen, mert ez a zárt rendszer kedvez a baktériumok, vírusok, gombák elszaporodásának. A nem megfelelő klímakörülmények hatással vannak a légző- és keringési rendszerünkre. A klíma okozhat száraz levegőt, ami légzési panaszokkal, légszomjjal és a nyálkahártyák szárazságával járhat. Megfázásos, allergiás tünet is jelentkezhet, a fejfájás, szédülés mellett. Ügyelni kell arra, hogy a klíma megfelelő hőmérsékletű legyen, mert a túl hideg levegő eredményezhet ízületi fájdalmakat és gyulladásokat is.

 

Forduljon hozzánk bizalommal, kérje profi szakembereink segítségét klímarendszer tisztításával, illetve egyéb autójavítási teendőkkel kapcsolatban is! Ne feledje, az utakon is első a biztonság és egészség megőrzése!

 

 

Bízza teherautóját profikra!

Bízza teherautóját profikra!

Mivel teherautót az esetek döntő többségében munkaeszköz gyanánt vásárolunk, így a legfontosabb, hogy az megbízhatóan működjön, valamint hosszú távon szolgálja ki minden igényünket.

 

A teherautó javítás és a rendszeres műszaki ellenőrzés kifejezetten fontos, főleg, ha rendszeresen használjuk járművünket. Ehhez szükség van egy megbízható szervizre, amely teljes körűen fel tudja mérni járművünk állapotát, és körültekintően el tudja végezni a szükséges javításokat vagy alkatrészcseréket.

 

Szeretné olyan megbízható szakemberekre bízni munkagépe szervizelését, akik egyben a műszaki vizsgát is elvégzik? Akkor válasszon minket, hiszen szakértőink gyorsan és pontosan végzik el teherautója javítását, hogy azt biztonságos állapotban használhassa tovább!

 

Bízza ránk a műszaki vizsgáztatás és a pótkocsi javítás elvégzését is! Verhetetlen áron és kiváló minőségben dolgozunk, hogy Ön mindenképp elégedett legyen a munkánkkal!

 

Ne feledje: ha pótkocsi javítás vagy teherautó javítás, akkor Géniusz Trade!

 

 

Az autóklíma helyes használata

Az autóklíma helyes használataA légkondicionálók miatt sokan küzdenek a legnagyobb forróságban is megfázással. Ennek azonban korántsem kell így lennie, a klíma megfelelő használatával elkerülhetjük a náthát! Ez nem csak otthon és az irodában fontos, hanem az autóban is.

 

 • Az egyik legfontosabb szempont, hogy tiszta legyen a klíma. Gondoskodjunk a rendszeres klímatisztításról!
 • Mindig figyeljünk oda, hogy soha ne közvetlenül magunkra irányítsuk a hideg levegőt, fújassuk az üvegekre!
 • Ha az autó felforrósodott, előbb lehúzott ablakokkal hűtsünk, csak utána a klímával.
 • A legjobb, hogyha a külső hőmérséklethez képest körülbelül 5 °C-kal kevesebbet állítunk be. A nagyobb hőmérséklet különbség megviseli a szervezet ki- és beszálláskor. Ha kint 35 °C van, a benti 30 °C-ot nagyon kellemesnek fogjuk érezni.
 • A klíma nem csak hűti, hanem szárítja is a levegőt, ezért ilyenkor se feledkezzünk meg a sok folyadékról!

 

Kétségtelen, hogy a klíma igen hasznos, de csakis okosan használva! Keressen minket bizalommal klímatöltéssel, klímatisztítással kapcsolatban!

 

Autójavítás profiktól!

AutójavításAutózás közben egy dolog mindig az első helyen szerepel minden sofőr számára, ez pedig a biztonság. Az, hogy az autó milyen szinten nyújt védelmet az utakon, függ annak típusától, tulajdonságaitól, de attól is, hogy gazdája mennyire törődik a karbantartásával. A rendszeres ellenőrzés fényt deríthet olyan hibákra, amelyeket kisebb-nagyobb javítással ki lehet védeni. Szükség lehet alkatrész cserére, futómű javításra, olajcserére, klímatisztításra stb.


Mindehhez természetesen nélkülözhetetlen egy megbízható javítóműhely. Autójavításra van szüksége? Keressen minket bizalommal és mi gondoskodunk arról, hogy autója mindig kifogástalan állapotban legyen, ehhez korszerű műszeres diagnosztikát is segítségül hívunk. Rövid várakozási időre számíthat, ha ránk bízza gépjárművét, ezen kívül profi, felkészült és rutinos csapatra, akiknek elsődleges céljuk, hogy Ön elégedett legyen, az autója pedig kifogástalan állapotban hagyja el a műhelyt!


Érdeklődjön a részletekről megadott elérhetőségeinken!

 

A részecskeszűrő tisztítása

részecskeszűrő A részecskeszűrők könnyedén el tudnak tömődni, nem kis fejfájást okozva a gépjárművezetőknek. Feladatuk azonban igen jelentős, hiszen sok fontos környezetvédelmi előírást ez által a szerkezet által tudunk teljesíteni.

 

A részecskeszűrők tisztítása jelentős szakértelmet kíván, ezért csakis olyan szervizben érdemes mindezt elvégeztetni, ahol megfelelő eszközökkel és kellő tapasztalattal is rendelkeznek. A részecskeszűrők tisztítása szervizünkben a legmodernebb technikai feltételekkel történik, a munkavégzés menetéről pedig egy dokumentációt készítünk, amelyben áttekinthetőek a részecskeszűrő tulajdonságai. Célunk, hogy ügyfeleink számára rövid határidőn belül teljesítsük a kéréseket, mindemellett azonban a leghatékonyabban lássuk el a munkálatokat. Cégünk portfóliójába emellett beletartozik a klímarendszerek töltése és tisztítása is egyaránt.

 

Ha Ön is megbízható szakembereket keres, akkor a legjobb helyen jár. Ha ön is maximális részecskeszűrő tisztítási eredményt szeretne, akkor bátran keressen minket a feltüntetett elérhetőségeinken! 

Az eredetvizsgálatról bővebben

eredetiségvizsgálatAmikor megvásárlunk vagy eladunk egy gépkocsit, kötelező jelleggel el kell végeztetni azon egy eredetiségvizsgálatot. Sokan nincsenek tisztában azzal, milyen célt szolgál ez az eljárás.

 

Az eredetiségvizsgálat abban az esetben is szükséges, ha egy autót külföldről hoznak be az országba és itt szándékoznak értékesíteni. Minden esetben egy célja van az eljárásnak, mégpedig az, hogy az autó eredetiségét minden kétséget kizáróan bizonyítani lehessen. Ennek a vizsgálatnak a során a szakemberek tüzetesen és aprólékosan megnézik, hogy az autó bizonyos alkatrészein nem történt e gyanús változás. Főleg az alvázszám és a motorszám érdekes ebből a szempontból. Ezzel a módszerrel hatékonyabban lehet kiszűrni a lopott járműveket és minimalizálni az ilyen jellegű bűncselekmények számát.

 

Jó tudni, hogy az eredetvizsgálat eredménye 60 napig érvényes és minden autó tulajdonjogának megváltozásakor 15 napon belül be kell jelenteni a változást.

 

Szeretne többet megtudni az eredetiségvizsgálatról? Forduljon hozzánk bizalommal!

 

 

 

Várja kifogástalan műszaki állapottal a telet!

Várja kifogástalan műszaki állapottal a telet!Beköszöntött a hideg idő, és hamarosan megérkeznek az első fagyok is, melyek sürgetően hatnak a gépjárművek felülvizsgálatára is, hiszen a zord időjárási viszontagságok között elengedhetetlen, hogy kifogástalan műszaki állapottal rendelkezzen az autónk.

 

Az karbantartás, valamint az esetleges autójavítás elengedhetetlen minden évben legalább egy alkalommal, ha nem szeretnénk, hogy a költségek és az időtartam az egekbe szökjön. Ezt az egy alkalmat érdemes őszre időzíteni, hogy az esetleges hibák kiküszöbölésre kerüljenek még a tél beállta előtt, ugyanis a fagyos utakon a fék- és motorhibák, valamint az akkumulátor lemerülése végzetes is lehet!

 

Az őszi átvizsgálás legfontosabb szegmensei a kormányzásban, fékezésben és meghajtásban szereplő alkatrészek felülvizsgálata, a klímarendszer ellenőrzése, valamint, és ez az egyik legfontosabb, az akkumulátor működése!

 

Ha Önnek is autójavításra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal!

 

 

 

Szélvédő mosó csere a téli felkészülés jegyében

Szélvédő mosó csere a téli felkészülés jegyébenA hideg beköszöntével egyre inkább aktuálissá válik az autó téli felkészítése, amely nélkül sajnos könnyen balesetet okozhatunk. Ez nem merülhet ki a nyári gumik lecserélésben, szinte ugyanolyan fontos a hűtőfolyadék a szélvédő mosó cseréje is.

 

Ha a szélvédő mosó nem tartalmaz fagyálló adalékot, az már talajmenti fagy esetén is problémát okozhat. Egy hűvösebb, őszi esős napon a szélvédő néhány perc alatt be tud annyira koszolódni, hogy balesetveszélyessé válik a közlekedés. Ezt szélvédő mosó nélkül lehetetlen rendesen megtisztítani, viszont ha meg van dermedve, értelemszerűen használhatatlanná válik. Érdemes olyat választani, ami tűri a nagyobb hidegeket is, mert egy nagyon hideg éjszaka esetén könnyen szétfagyhat a tartály.

A szélvédő mosó cseréjén kívül figyeljünk oda az ablaktörlő lapátok állapotára is, és ha nem tisztítanak maradéktalanul, cseréljük le őket!

 

Gondoskodjon időben a szélvédő mosó cseréről, ne várja meg, amíg beköszöntenek a fagyok! Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

 

 

Mit érdemes tudni a hűtőfolyadék ellenőrzéséről?

Mit érdemes tudni a hűtőfolyadék ellenőrzéséről?Beköszöntött a rideg téli időjárás, így aktuálissá vált az autók szakszerű átvizsgálása, és a különböző szegmensek ellenőrzése, illetve szükség esetén a javítása is. Az autójavítás során gyakori eset, hogy a hűtőfolyadék ellenőrzését követően kiderül, hogy cserélni kell a folyadékot. Ez télen különösen fontos folyamat, ugyanis a hideg időben fagyállót kell alkalmazni, hiszen a hűtőfolyadék fagyási pontja alacsonyabb a vízénél.

 

Fontos tisztában lenni azzal is, hogy a hűtőfolyadék ellenőrzése minden megtett 60 000 km után, illetve 2-4 évente szükséges. Az autójavítások során nem ritka eset, hogy a nem megfelelően cserélt vagy karbantartott hűtőfolyadék kárt tesz az alkatrészben, mely nagy kiadásokkal járó javítást von maga után. Bár